12 februari 2018 | Bedrijfsnieuws

ZF Wind Power is een leider in het ontwikkelen, produceren en onderhouden van tandwielkasten voor windmolens. Het bedrijf is actief in de sector van tandwielkasten sinds 1923 en is de pionier in tandwielkasten voor windmolens sinds 1979. ZF Wind Power producten zijn aanwezig in 25% van de wereldwijde installaties van windmolens die gebruik maken van tandwielkastaandrijving. ZF is vandaag de enige die een product heeft voor de grootste offshore windmolens in de markt, die met een vermogen van 9.5MW de kost van elektriciteitsproductie op zee significant verlaagt.

Aantrekkelijk voor medewerkers

In de zoektocht naar het verlagen van de kost van hernieuwbare energie investeert ZF Wind Power voortdurend in nieuwe toepassingen en breidt hierbij uit met een tweede grote attractieve kantoorlocatie in Antwerpen. Tot heden lag het kantoor voor de regio Antwerpen in Kontich.

Jan Willem Ruinemans, CEO ZF Wind Power:

Met een team van 100 ingenieurs in België en 300 wereldwijd, willen we verder groeien en een bijkomende aantrekkelijke locatie bieden voor onze medewerkers. Met ons nieuw kantoor op de site Post X in Antwerpen heeft ZF Wind Power, naast de fabriekslocatie in Lommel, een bijkomend kantoor dat ons in staat stelt om op een duurzame manier in België te groeien. In 1923 werd ons bedrijf opgericht in centrum Antwerpen, nu openen we opnieuw een kantoor in de stad waar ons verhaal 95 jaar geleden begon.

Post X reflecteert onze waarden

De Post X gebouwen zijn state-of-the-art inzake duurzaamheid. Alle kantoorgebouwen zijn passief waarbij voor een aangenaam binnenklimaat wordt gezorgd bij minimale energiekosten. De kantoorgebouwen zijn bovendien uitgerust met duurzame materialen en technieken wat oplijnt met hoe wij onze producten ontwerpen, en die bijdragen tot het opwekken van hernieuwbare energie. Dat we hierbij op een unieke locatie zitten, maakt het alleen maar attractiever voor onze huidige en nieuwe medewerkers, besluit Jan Willem Ruinemans.

Verankering in België

Met de opening van het nieuwe kantoor in Antwerpen draagt het bedrijf ook actief bij aan de mobiliteitsoplossingen van morgen. De bereikbaarheid met publiek transport is uniek. Tevens past deze locatie, op een boogscheut van de haven, met de groeiende noodzaak om onze producten, die in Lommel geproduceerd worden, op een duurzame manier wereldwijd te verschepen.

Plan uw bezoek
1 2
Openbaar vervoer
Fiets
Wagen