Project

Masterplan

In totaal 130.000 m² bovengrondse oppervlakte verdeeld over 9 gebouwen, allen rond één centraal binnenplein. Dit masterplan werd opgesteld in nauwe samenwerking met stad Antwerpen en alle stakeholders. Het overgrote deel van de kantoren bevindt zich aan de zijde van de Antwerpse ring. Het facilitair centrum met retail- en servicemogelijkheden bevindt zich langs de Binnensingel om een optimale interactie met de buurt te realiseren.

Wens je meer info? Contacteer ons

Facts & Figures

320.000
passanten/dag

1.000
fietsenstallingen

1.000
parkeerplaatsen

25
oplaadpalen voor elektrische wagens

4
fietsostrades

4
tramlijnen

22
buslijnen

23
treinbestemmingen

21
vluchten/week op luchthaven Antwerpen

1
Post X App

Ligging

Post X is niet alleen strategisch een goede keuze omwille van zijn ligging aan de Ring en het station van Berchem. Antwerpen heeft tevens een strategische ligging binnen Europa. Niet alleen met zijn haven, maar vooral het feit dat Antwerpen op het snijpunt van belangrijke verkeersstroken ligt. Post X ligt op 40 km van Brussel, 50 km naar Nederland, 100 km naar Frankrijk en op 150 km van Duitsland. Alle wegen leiden dus effectief naar Post X.

ARCHITECTEN

Sterke concepten, vragen sterke architecten. En die vonden we in het architectenteam Stéphane Beel en John Eyers. Beiden drukten reeds hun stempel op heel wat prestigeprojecten in binnen- en buitenland en staken nu de koppen samen om een nieuwe landmark in Antwerpen te ontwikkelen. Hun uitdaging was om op deze ultieme ligging tevens dè ultieme werkplek te creëren.

Stéphane Beel Stéphane Beel Stéphane Beel Architects
John Eyers John Eyers Jasper-Eyers Architects